1 steranijs
1/2 tl gemalen kaneel
1 knoflookteen
4 cm verse gember
2 el Vietnamese saus
10 ml sojasaus
1 rode puntpaprika
4 bosuitjes
1/2 rode peper
1/2 limoen
2 Portobello's
1 ui
140 gr brede rijstnoedels
5 gr koriander
5 gr Thaise basilicum
20 gr pinda's
2 el zonnebloemolie
2 groentebouillonblokjes
2 tl wittewijnazijn
Peper & Zout
Breng 1300 ml water aan de kook. Verhit een soeppan met deksel, zonder olie, op medium temperatuur. Snijd 1 knoflookteen fijn. Rasp 4 cm gember met een fijne rasp. Voeg 1 steranijs en 1/2 tl kaneel toe aan de soeppan en verhit totdat de aroma's vrijkomen.
Voeg 2 el zonnebloemolie, de geraspte gember en de helft van de fijngesneden knoflook toe aan de soeppan en fruit voor 1-2 minuten. object expansion Voeg het kokende water, 2 el Vietnamese saus en 5 ml sojasaus toe. Verkruimel de 2 bouillonblokjes boven de pan en breng aan de kook. Verlaag de temperatuur en kook de bouillon zachtjes voor 25 minuten.
Snijd 1 rode puntpaprika in dunne ringen. Snijd 4 bosuitjes in fijne ringen. Snijd 1/2 rode peper in dunne ringetjes. Snijd 1/2 limoen in partjes. Snipper 1 ui. Snijd 2 portobello's in reepjes. Snijd 5 gr koriander en 5 gr Thaise basilicum fijn.
Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op medium temperatuur. Fruit de gesnipperde ui en de rest van de knoflook voor 1-2 minuten. Voeg de gesneden portobello toe en bak deze 7-8 minuten. Blus af met 2 tl wittewijnazijn. Dek af en houd op laag vuur nog 4-5 minuten warm.
Haal de gember en steranijs uit de soeppan. Voeg 140 gr rijstnoedels toe en laat ze op laag vuur 4-8 minuten meekoken. Voeg de gebakken portobello en ui toe. Roer goed door.
Schenk de Pho in diepe kommen. Garneer naar smaak met 5 ml sojasaus, de gesneden paprika, bosui, rode peper, limoen, koriander, basilicum en pinda's.