Ingredients

  • 4 el cup olijfolie

  • 500 gr aardappelen

  • 500 gr zoete aardappelen

  • 500 gr regenboog wortel mix

  • 1 hele knoflookbloem

  • 1 ui

  • 1 el komijnpoeder

  • 1 el gerookte paprika poeder

  • 1/2 tl cayenne peper

  • 1/2 tl chili vlokken

  • 1 el rozemarijn

  • 1 el tijm

  • 1 el oregano

  • 1 tl kurkuma

  • 1 tl gemalen gember

  • 1 tl uienpoeder

  • truffel mayo / vegan mayo

  • zout naar smaak

De groenten snijden

Snijd 500 gr aardappelen in blokjes. Schil 500 gr zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd 500 gr wortels in blokjes. Haal de teentjes knoflook los van de stam van 1 hele knoflookbloem. Snijd 1 ui in ringen.

Tip:

  • Hoe harder de groenten, hoe kleiner ze gesneden zouden moeten worden in vergelijking met de rest van de groenten, gezien deze langer de tijd nodig hebben om te bakken

Op smaak brengen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de aardappelen, zoete aardappel, wortel, knoflooktenen en ui in een kom. Voeg 4 el olijfolie, 1 el komijnpoeder, 1 el gerookte paprikapoeder, 1/2 tl cayenne poeder, 1/2 tl chili vlokken, 1 el rosemarijn, 1 el tijm, 1 el oregano, 1 tl kurkuma, 1 tl gemalen gemberpoeder, 1 tl uienpoeder toe en breng op smaak met zout. Roer goed door.

De groenten roosteren

Verdeel de gekruide groenten over een ovenschaal en bak in het midden van de oven voor 20-25 minuten. Roer de groenten om en bak voor nog 10-15 minuten. Kijk of de groenten naar wens geroosterd zijn - Wortels duren vaak het langst om gaar te worden. Tips:

  • Als de groenten gebakken zijn, maar nog niet krokant, zet de grill aan. Maar pas op, het kan snel verbranden

  • Controleer de groenten niet te vaak, door de ovendeur te openen duurt het langer de groenten te bakken

  • Je huis zal binnen 20 minuten heerlijk ruiken, maar hoe langer je de groenten bakt, hoe beter de smaak