Ingredients

  • 1 ui - gesnipperd

  • 1 rode paprika

  • 6 teentjes knoflook

  • 3 el olijfolie

  • 800 gr gepelde tomaten uit blik

  • 200 gr feta

  • 200 gr spinazie

  • 1.5 tl gerookt paprika poeder

  • 1.5 tl komijnzaad

  • Cayenne en/of chili flakes

  • Peper & zout

  • Krokant brood of pita als bijgerecht

De groenten voorbereiden

Snipper 1 ui. Snijd 6 teentjes knoflook fijn. Snijd 1 rode paprika. Verwarm 3 el olijfolie op medium temperatuur in een pan met hoge randen en een deksel Bak de ui en paprika voor 5 minuten, tot ietwat zacht.

Op smaak brengen

Voeg de knoflook, 1.5 tl paprikapoeder, 1.5 tl komijnzaad en cayenne/chili flakes naar smaak toe. Bak nog 2 minuten. Snijd 800 gr gepelde tomaten uit blik toe, wanneer dit niet gesneden is ingeblikt. Voeg de tomaten met het sap toe en laat het pruttelen op medium temperatuur voor 10-15 minuten tot het vocht iets is afgenomen.

Afronden

Snijd 200 gr spinazie grof. Verkruimel 200 gr feta. Voeg de spinazie en feta toe en laat pruttelen met deksel voor 10-15 minuten. Breng op smaak met zout &peper.

Serveren

Serveer de shakshuka in een kom met knapperig brood/pita.