1 ui - gesnipperd
1 rode paprika
6 teentjes knoflook
3 el olijfolie
800 gr gepelde tomaten uit blik
200 gr feta
200 gr spinazie
1.5 tl gerookt paprika poeder
1.5 tl komijnzaad
Cayenne en/of chili flakes
Peper & zout
Krokant brood of pita als bijgerecht
Snipper 1 ui. Snijd 6 teentjes knoflook fijn. Snijd 1 rode paprika. Verwarm 3 el olijfolie op medium temperatuur in een pan met hoge randen en een deksel Bak de ui en paprika voor 5 minuten, tot ietwat zacht.
Voeg de knoflook, 1.5 tl paprikapoeder, 1.5 tl komijnzaad en cayenne/chili flakes naar smaak toe. Bak nog 2 minuten. Snijd 800 gr gepelde tomaten uit blik toe, wanneer dit niet gesneden is ingeblikt. Voeg de tomaten met het sap toe en laat het pruttelen op medium temperatuur voor 10-15 minuten tot het vocht iets is afgenomen.
Snijd 200 gr spinazie grof. Verkruimel 200 gr feta. Voeg de spinazie en feta toe en laat pruttelen met deksel voor 10-15 minuten. Breng op smaak met zout &peper.
Serveer de shakshuka in een kom met knapperig brood/pita.