Ingredients

  • 250 gram risotto rijst (abborio)

  • 2 el olijfolie

  • 250 gram paddestoelen

  • 2-3 lente-uitjes

  • 2 groente bouillon blokjes

  • 1-1.5 litres water

  • 60 grams belegen kaas

  • Parmezaanse kaas - bij het serveren

  • Peper en Zout

Optioneel:

  • Een gezonde scheut witte wijn

De bouillon bereiden

Kook 1.5 l water in een kookpan, en voeg 2 bouillon blokjes toe.

Bereid de rijst

Verwarm 2el olijfolie in een diepe kookpan. Voeg 250 gr risotto rijst toe, bak voor 1-2 minuten (laat het niet aanbranden). Als je wijn gebruikt, blus af met een scheutje witte wijn. Kook tot de wijn is verdampt. Verlaag de temperatuur naar een gemiddelde temperatuur, en voeg een soeplepel van de bouillon toe naar de pan om de rijst te laten koken. Voeg steeds één soeplepel, van de bouillon aan de pan toe. Wacht steeds met het toevoegen van de volgende soeplepel tot de bouillon opgenomen is door de rijst. Stop 5 minuten voor de rijst gaar is (een beetje harder dan al dente).

Bereid de rest

Bereid ondertussen het volgende voor:

  • Snijd 250 gr champignons

  • Rasp 60g oude kaas

  • Snijd 2-3 bosuitjes in ringetjes

Alles bij elkaar

Voeg de champignons en bosuitjes toe, 5 minuten voor de rijst gaar is. Voeg de geraspte oude kaas toe, en roer door. Voeg naar smaak peper en zout t. Serveer met de geraspte parmezaan.