1 (kleine) bloemkool
1 wortel
1 rode ui
150 gr zoete aardappel
10 gr verse tijm
85 gr bulgur
1 tl gemalen komijnzaad
125 gr cherrytomaten
30 gr rozijnen
60 gr slamelange
10 gr pompoenpitten
50 gr feta
300 ml water
1 bouillonblokje
2 el olijfolie
1 el zwarte balsamico azijn
1 el mosterd
Peper & zout
Verwarm de oven op 220 graden. Snijd 1 bloemkool in roosjes van 1.5 bij 1.5 cm. Snijd 1 wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd 1 rode ui in halve ringen. Schil 150 gr zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Meng de groenten met de tijm, 1 el olijfolie en peper&zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20-25 minuten in de oven.
Meng 85 gr bulgur met 1 tl komijnzaad in een kleine pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op medium temperatuur. Schenk 300 ml water met 1 groentebouillonblokje over de bulgur en kook, afgedekt, in 10-12 minuten op lage temperatuur.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster 10 gr pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Halveer 125 gr cherry tomaten. Meng de cherrytomaten met 30 gr rozijnen en 60 gr slamelange. Verkruimel 50 gr feta.
Meng 1 el olijfolie, 1 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl mosterd and peper & zout in een kleine kom.
Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper & zout en olijfolie. Garneer met de feta en pompoenpitten.