1 aubergine
1 ui
10 gr verse basilicum
2 tl Italiaanse kruiden
1 blik tomatenblokjes
200 gr passata
50 gr Parmigiano reggiano
1 st buffelmozzarella
2 voorgebakken witte ciabatta
5 el olijfolie
1 el zwarte balsamicoazijn
4 el bloem
Peper & zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 1 aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en laat het zout intrekken.
Snipper 1 ui. Snijd 1 knoflookteentje fijn. Snijd 10 gr basilicum. Verhit 1 el olijfolie in een hapjes pan met deksel op medium temperatuur. Voeg de knoflook, ui en 2 tl Italiaanse kruiden toe en bak voor 3-4 minuten. Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn. Voeg 1 blik tomatenblokjes en 200 gr passata toe. Roer goed en breng op smaak met peper & zout en de helft van de basilicum. Kook het geheel, afgedekt, 10-15 minuten zachtjes.
Rasp 50 gr parmigiano reggiano. Scheur 1 bol buffelmozzarella in kleine stukken. Snijd 1 voorgebakken ciabatta in grove stukken. Meng de stukken ciabatta in een kom met 1 el olijfolie, peper en zout. Verspreid 4 el bloem, peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem.
Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan op een hoge temperatuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4-6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Verhit opnieuw 1 el olijfolie in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.
Rasp 50 gr parmigiano reggiano. Scheur 1 bol buffelmozzarella in kleine stukken. Snijd 1 voorgebakken ciabatta in grove stukken. Meng de stukken ciabatta in een kom met 1 el olijfolie, peper en zout. Verspreid 4 el bloem, peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem.
Verdeel de melanzane parmigiana over de borden. Garneer met de overige basilicum. Serveer met 1 ciabatta.