olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
3 cm gember
1 rode peper
1 el garam masala
1 grote zoete aardappel
200 gram tomatenblokjes uit blik
250 gram gedroogde rode linzen
500 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
sap van een halve limoen
1 pluk koriander
Lekker met bijvoorbeeld Turks brood als bijgerecht
Bereid 500ml groentebouillon Snipper 1 ui Snijd 2 teentjes knoflook fijn Schil en snijd 3 cm gember fijn Snijd 1 rode peper fijn Schil 1 grote zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm
Voeg 2el olijf olie toe aan een koekenpan, en bak de ui en knoflook op gemiddelde temperatuur tot ze glazig zijn (2-3 minuten). Voeg de gember, rode peper, 1el garam masala, en een snufje zout toe. Bak tot het aromatisch is. Voeg de zoete aardappel toe, en kook op een lage temperatuur voor 5 minuten.
Voeg nu 1 blik tomatenblokjes, 250gr linzen en de bouillon toe. Roer goed en laat 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
Kook tot je de zoete aardappel lekker gaar vindt.
Voeg 200ml kokosmelk en het sap van half een limoen toe, en breng het geheel even aan de kook. Zet het vuur weer laag en laat de stoof iets dikker worden.
Serveer in grote kommen met de gesneden koriander.