Ingredients

  • olijfolie

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 3 cm gember

  • 1 rode peper

  • 1 el garam masala

  • 1 grote zoete aardappel

  • 200 gram tomatenblokjes uit blik

  • 250 gram gedroogde rode linzen

  • 500 ml groentebouillon

  • 200 ml kokosmelk

  • sap van een halve limoen

  • 1 pluk koriander

Lekker met bijvoorbeeld Turks brood als bijgerecht

Prep

Bereid 500ml groentebouillon Snipper 1 ui Snijd 2 teentjes knoflook fijn Schil en snijd 3 cm gember fijn Snijd 1 rode peper fijn Schil 1 grote zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm

Kook de smaakmakers

Voeg 2el olijf olie toe aan een koekenpan, en bak de ui en knoflook op gemiddelde temperatuur tot ze glazig zijn (2-3 minuten). Voeg de gember, rode peper, 1el garam masala, en een snufje zout toe. Bak tot het aromatisch is. Voeg de zoete aardappel toe, en kook op een lage temperatuur voor 5 minuten.

Sudderen

Voeg nu 1 blik tomatenblokjes, 250gr linzen en de bouillon toe. Roer goed en laat 20 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.

Kook tot je de zoete aardappel lekker gaar vindt.

Laatste stappen en serveren

Voeg 200ml kokosmelk en het sap van half een limoen toe, en breng het geheel even aan de kook. Zet het vuur weer laag en laat de stoof iets dikker worden.

Serveer in grote kommen met de gesneden koriander.