4 el virgin olijfolie
1 laurier blad
1 kaneelstok
1 hele steranijs
4 kruidnagel
3 groene kardemom zaadjes
1 tl venkelzaadjes
1 ui
3-4 groene chili's
1 tl gemberpasta
1 tl knoflookpasta
1 tl kurkuma
1 tl rode kashmiri chili poeder
1 tl amchur poeder
1 el korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl garam masala
4 tomaten
250 gr gedrogde kikkererwten
zout
1 plukje koriander
Serveer met Naan brood
Week 250 gr kikkerewten gedurende 1 nacht.
Voeg de geweekte kikkerewten toe in een kookpan met kokend water. Voeg 1 tl zout, en 1/2 tl kurkuma toe. Kook in een snel kookpan voor 10 minuten, en laat het afkoelen.
Bereid de kruiden voor in twee kommetjes:
1 laurierblad, 1 kaneelstok, 1 steranijs, 3-6 kruidnagel, 3 groen kardemom, 1 tl venkelzaadjes
1 tl kurkuma poeder, 1 tl rode kashmiri chili poeder, 1 el korianderpoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl garam masala, 1 tl amchur poeder
Mix 4 tomaten in een blender tot het geheel romig en roze is. Snipper 1 ui.
Verwarm 2 el olijfolie in een pan en voeg de eerste kom met kruiden toe met 1el gemberpasta en 1el knoflookpasta. Kook op hoge temperatuur voor 1-2 minuten. Voeg de ui toe en kook voor nog 2-3 minuten.
Voeg de tweede kom met kruiden toe en meng goed. Voeg wat water toe om te voorkomen dat de kruiden verbranden. Meng the gepureerde tomaten erdoor, voeg zout naar smaak toe. Dek af en laat pruttelen voor 5 minuten.
Giet de kikkewten af, en mix door de curry. Voeg eventueel wat water toe om het geheel vloeibaar te houden. Dek af een kook nog 10-15 minuten.
Verhit 2 el kasuri methi in een droge koekenpan. Maal fijn in jouw handen en voeg toe aan de curry.
Serveer in kommen met Naan.