Ingredients

  • Leftover Paddestoelen Risotto

  • Belegen kaas

  • 1/2 kop bloem

  • 1-2 eieren

  • Broodkruimels/paneermeel

  • Frituurolie

  • Parmezaanse kaas

Tip: Ongeveer een restje risotto voor 1 persoon, is genoeg voor 2 personen met arancini door de toegevoegde kaas, frituur en laag van bloem, ei en broodkruimels

Prep

Verwarm genoeg olie in een diepe pan om te kunnen frituren. Rasp 100g belegen kaas, en meng met de risotto, 4 delen risotto, 1 deel kaas. Plaats 3 kommetjes in de volgende volgorde: bloem, losgeklopte ei, broodkruimels.

Maak de balletjes

Kneed de risotto-kaas mix in ballen van 3-4cm in diameter. Dip de ballen geheel in elke kommetje met bloem, ei, en broodkruimels, zodat ze geheel bedekt zijn. Bewaar op een bord, klaar om te frituren.

Koeken en Severen

Frituur 5-6 ballen per keer in de frituurolie. De ballen zijn gaar als ze een goud-bruine kleur hebben, en de kaas binnenin is gesmolten. Serveer met truffelmayonaise en geraspte parmezaanse kaas.

Tip: De olie is klaar om te frituren als een klein stukje brood onmiddellijk gaat pruttelen zodra het de olie raakt.